28 Temmuz 2016 Perşembe

Gebelikte Nasıl Olmalıdır?

Gebelik genellikle erkek ve kadını cinsel yönden ayıran bir dönemdir ancak gebelik döneminde de kendinizi bu güzel konudan esirgemeniz hiç te doğru değildir. Evet gebelik döneminde cinsel ilişkiye girilecekse o zaman burada dikkat edilmesi gereken hususlar mutlaka var ancak bunlara dikkat ettiğiniz zaman cinsel birliktelik yaşamamanız için hiçbir neden yoktur. Gebeliği şu şekilde ele alacak olursak sizin için daha faydalı olacaktır. Gebelik 3 ayrı bölümden oluşur bunların her biri 3 aylık dönemlerdir ancak ilk dönemle son dönem arasında farklılıklar vardır. Yani ilk dönemde bebeğin anne rahmine oturmaya başladığı zamandır en büyük düşükler bu dönemde oluştu ğu için genelde anne adayında cinsel ilişkiye girme korkusu yaşanır acaba bebeğim düşer mi endişesi kadını cinsellikten soğutur.
Aslında gebe bayanların hiç korkmamaları gereken dönem ikinci 3 aydır bu dönemde en rahat cinsel birlikteliğin olduğu dönemdir. Bu dönemde bebeğin organları oluşmuş olduğundan dolayı da düşük riski çok azdır bu dönemde yapılması gereken cinsel ilişki hafta bir kez olabilir ancak vajinaya boşalmamak en doğru yaklaşım olacaktır.
Son üç aylık dönemde cinsel ilişki sırasında pozisyonlar önemlidir. yani bebeğe pozisyon zorluğu yaşatmamak adına cinsel ilişki sırasında dikkatli olunması gerekir. Ancak burada vajinaya girmek sıkıntılı değil yalnızca bebeğe ters gelebilecek pozisyonlardan uzak durmak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder